Результати аналізів онлайн за кодом Вашого замовлення

Запис до лікаря у зручний для Вас час

Розташування та контактна інформація наших Філій

Коли потрібно починати проведення вакцинації?

Вакцинація дітей в нашій країні здійснюється відповідно до календаря профілактичних щеплень, який розроблений з урахуванням епідеміологічної ситуації. Сьогодні календар передбачає вакцинацію проти 10 хвороб: туберкульозу, кору, краснухи, паротиту, гепатиту B, дифтерії, коклюшу, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту. Вчасно введена вакцина — це найкращий засіб уберегти себе від потенційно небезпечних захворювань.

Як правило, щеплення робляться шляхом ін'єкційного введення медпрепарату, однак існують і інші типи вакцин. Календар щеплень спеціально розроблений, щоб діти змогли вчасно отримати вакцини для попередження розвитку найскладніших патологій.

Для дітей до переліку планових щеплень включені вакцини проти: гепатиту (три дози), туберкульозу (1 доза), кору, паротиту та краснухи (2 дози), дифтерії та правця (6 доз), кашлюку (4 дози), поліомієліту (6 доз ) та гемофільної інфекції (3 дози). Якщо з якої-небудь причини дитині не зробили щеплення відповідно до графіка, вакцинація проводиться згідно з індивідуальним планом. Цей план складається доктором за рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я.

За бажанням батьків дітям можуть бути зроблені щеплення від інших інфекційних та вірусних захворювань. Наприклад, сезонну вакцинацію від грипу слід проходити 1 раз на рік, так як щорічно в нашій країні фіксуються різні штами вірусу.

Профілактика небезпечних інфекційних хвороб необхідна медичним працівникам, людям пенсійного віку та дітям, які контактують з великою кількістю людей. Перед вакцинацією дорослій людині необхідно проконсультуватися з імунологом або терапевтом, так як існують протипоказання для проведення щеплень.

У медичному центрі Салютем, який розташований у Вінниці, здійснюється вакцинація дітей і дорослих. Для цього застосовуються якісні сертифіковані медпрепарати провідних світових виробників. Вакцини зберігаються відповідно до вимог ВООЗ. Записатися на вакцинацію в клініку можна в телефонному режимі або на сайті, заповнивши форму зворотного зв'язку.

Ваш запит відправлено. Адміністратор медичного центру зателефонує Вам для узгодження деталей. Дякуємо

Записатись до лікаря

Ваш запит відправлено. Адміністратор медичного центру зателефонує Вам для узгодження деталей. Дякуємо

Записатися на діагностику

Ми вдячні Вам за питання. Ми відправимо відповідь, підготовлену відповідальним лікарем, на вказаний Вами email

Задати питання

Отримати результати

Ваш браузер устарел. Для корректного отображения обновите его или установите другой.

Для работы сайта должен быть включен JavaScript