Результати аналізів онлайн за кодом Вашого замовлення

Запис до лікаря у зручний для Вас час

Розташування та контактна інформація наших Філій

Причини кашлю

 

Кашель - це хвороба? Як його  лікувати? Батьки часто  розпочинають лікувати дитину, переважно звернувшись в аптеку чи застосовують бабусині поради. Та потрібно розуміти, що причини кашлю доволі різноманітні і визначити їх  та призначити ефективне  лікування допоможе лікар- педіатр.

Кашель - це  рефлекторна дія, яка дає змогу організму очищувати верхні дихальні шляхи від слизу,сторонніх предметів,що їх можуть подразнювати. Кашель сам по собі не є хворобою, він навпаки , допомагає маленькому організму  скоріше видужати! Давайте розглянемо які є  причини кашлю - їх більше 20 видів!!!!

Часто хворіюча дитина - такі дітки мають знижений імунний захист до факторів навколишнього середовища, тому при контакті з хворим одразу починають хворіти(таке часто відмічається у маленьких  дітей при відвідуванні дитячого садочка або початкових  класів  школи).В медичному центрі «Салютем» ви зможете обстежити дитину на наявність гострої і  хронічної вірусної та бактеріальної інфекцій. Аналізи виконуютьс я у власній лабораторії європейського рівня.

Аденоїдит - це розростання лімфоїдної тканини(мигдаликів)  у носоглотковій частині. Такі дітки переважно дихають ротом, хроплять уночі, гугнявлять при спілкуванні - цей стан може бути як гострим так і хронічним.

Синдром постназального  затікання - це затікання слизу з носа по задній стінці глотки у  дихальні шляхи( тому потрапивши в них - виникає кашель). У дитячому організмі,на відміну від дорослого, стікання слизу в такому напрямку відбувається у зв’язку з анатомічною будовою носових ходів(з часом  організм виростає і слиз легко  буде стікати вперед-так зване висякання з носу слизу) Тому батьки повинні зрозуміти,що змушувати  дитину висякати з носу слиз  не зовсім правильно!Спочатку потрібно розрідити в’язкий слиз і далі самовільно дати змогу витікати йому вперед,обережно прийнявши його носовичком.

Залишкові  явища хвороби - це стан, коли дитина пролікована, лише залишилось періодичне покашлювання на протязі дня ( до 10 епізодів кашлю на день). Про повне одужання свідчить нормалізація показників загального аналізу крові. В нашому центрі у власній лабораторії європейського рівня виз можете зробити дитині розгорнутий аналіз крові, що виконується на автоматичному гематологічному аналізаторі з визначенням 21 показників. Забір матеріалу діткам проводиться як внутрішньовенний так і з пальця.

Алергічний риніт (поліноз), алергічний кашель - багато дітей мають генетичну схильність до алергії, що передається від батьків , чи пов’язана з різними факторами зовнішнього середовища: погіршення екології, синтетичні домішки у продуктах харчування, пральні порошки та інші штучні засоби гігієни, цвітіння  різних  рослин, шерсть тварин та багато іншого . Звернувшись в медичний центр «Салютем» - ви зможете отримати професійну консультацію лікаря-педіатра, а також дитячого алерголога. У нашій  лабораторії європейського  рівня здійснюється визначення чутливості до різноманітних алергенів.

Бронхіальна астма - це хронічне запалення дихальних шляхів, що супроводжується важким диханням, кашлем зі свистом, відчуттям задишки. Виникає  дане захворювання у зв’язку з реакцією дихальних шляхів на подразники( алергени). Лікування хвороби тривале. Головне, про що повинні пам’ятати батьки, чим раніше  після підтвердження даного діагнозу і призначення лікування- його розпочати, тим скоріше настане ремісія(період між приступами хвороби) або її  повне зникнення.

Фарингіт, ларингіт, трахеїт - запалення слизової  мигдаликів і задньої стінки глотки, горла  чи  трахеї. При цьому дитину турбує біль, першіння чи  лоскотання в горлі, що супроводжується сухим кашлем. Часто лікар-педіатр в таких випадках призначає аналіз посіву із зіву та носа на патогенну мікрофлору з визначенням чутливості до антибіотиків- такі обстеження ви можете здійснити в медичному центрі «Салютем».

Бронхіт - це захворювання верхніх дихальних шляхів, запалення слизової оболонки бронхів. Потрібно пам’ятати , що чим менший вік дитини,тим важче перебігає дана хвороба , так як анатомічно просвіт бронхів у малят менший і сила самостійного відкашлювання менша,слиз густіший. Тому  лікувати малюків потрібно одразу згідно призначень лікаря-педіатра.

Пневмонія - це запалення самої легеневої тканини,причиною якого можуть бути віруси,бактерії,грибкові враження та інше.  Це небезпечне для життя дитини захворювання! Лікування переважно стаціонарне або, в залежності від важкості хвороби, можливе лікування вдома,при щоденному спостереженні лікарем. Запальні захворювання найчастіше мають інфекційну природу,в лабораторії медичного центру «Салютем» виконується широкий спектр інфекційних досліджень. 

Кашлюк - інфекційне захворювання дихальних шляхів, яке викликається бактерією Bordetella pertussis   і супроводжується спазматичним кашлем. Дана хвороба небезпечним тим,що перебігає місяцями,тривало лікується і має небезпечні наслідки для життя дитини. В медичному центрі «Салютем» у власній лабораторії європейського рівня здійснюються обстеження на кашлюк .

Гельмінти - наприклад,аскаридоз ,легенева форма - цей вид гельмінта має такий цикл розвитку в організмі людини, що проходить через  дихальні шляхи(личинка дозріває до дорослої форми у бронхах), тому виникає кашель. Дану хворобу потрібно лікувати згідно призначень інфекціоніста чи педіатра,попередньо підтвердивши це  лабораторними обстеженнями. В медичному центрі «Салютем» у власній  лабораторії європейського  рівня  здійснюються обстеження крові на наявність антитіл до аскарид,лямблій,токсокар, ехінококу

Сторонні тіла верхніх дихальних шляхів: це стан ,коли  дитина випадково  вдихнула  сторонній предмет. У такому випадку кашель починається різко, проте його легко сплутати з будь- яким запальним процесом дихальних шляхів. Батьки одразу повинні викликати швидку допомогу чи  звернутись на огляд до педіатра і самостійно не намагатись видалити стороннє тіло.

Соматоформні розлади або нейрогенний чи психогенний кашель - частіше спостерігається у дівчат підлітків чи у «вередливих»  дітей. Лікується даний стан переважно заспокійливими засобами,попередньо проконсультувавшись з  дитячим неврологом, психологом.

Вроджені вади дихальної системи - внаслідок аномального внутрішньоутробного розвитку дихальної системи плода. Діагностується при обстеженні вагітної жінки або через певний час після народження дитини.  В медичному центрі «Салютем» на апараті експертного класу здійснюються всі види дитячих ультразвукових обстежень.

Вроджені вади розвитку серцево-судинної  системи – виникають  внаслідок аномального внутрішньоутробного розвитку серцево-судинної системи плоду. Діагностується при обстеженні вагітної жінки чи через певний час після народження дитини. Дихальна система страждає у зв’язку з порушенням кровообігу у легенях. В медичному центрі «Салютем» проводиться ехокардіографія серця, доплерографія судин. Електрокардіографія,також ви можете отримати консультацію дитячого кардіо-ревматолога.

Туберкульоз легень - це захворювання ,яке супроводжується враженням легеневої тканини та  лімфатичних вузлів грудної клітки. Викликається мікобактерією Mycobacterium tuberculosis. Дану хворобу дуже складно діагностувати та потрібно тривало лікувати. В медичному центрі «Салютем» у власній лабораторії європейського рівня здійснюється обстеження мокроти,слини чи ліквору на наявністьMycobacterium tuberculosis.

Враховуючи таку різноманітність причин кашлю – батьки повинні зрозуміти, що лікувати його самостійно  вдома не  лише непотрібно, а навіть небезпечно!!!!  Ви можете звернутись на огляд в медичний  центр "Салютем" до педіатра, який професійно проведе консультацію,уважно збере анамнез ,призначить потрібні обстеження та якісно назначить лікування. Отже, основне завдання дитячого лікаря- виявити причину кашлю та усунути її.

З повагою до Вас дитячий лікар медичного центру "Салютем"  Мельничук Тетяна Валентинівна.

 

 

 

 

 

 

Ваш запит відправлено. Адміністратор медичного центру зателефонує Вам для узгодження деталей. Дякуємо

Записатись до лікаря

Ваш запит відправлено. Адміністратор медичного центру зателефонує Вам для узгодження деталей. Дякуємо

Записатися на діагностику

Ми вдячні Вам за питання. Ми відправимо відповідь, підготовлену відповідальним лікарем, на вказаний Вами email

Задати питання

Отримати результати

Ваш браузер устарел. Для корректного отображения обновите его или установите другой.

Для работы сайта должен быть включен JavaScript